Als voedingsexpert en oprichter van de Lazyfitgirl Methode, waarin ik vrouwen help afvallen, ben ik dol op pompoen. Er zijn namelijk zoveel heerlijke recepten met pompoen die het afvallen een boost geven. Pompoen is namelijk rijk aan vezels en laag in vet. Het bevat geen toegevoegde suikers, maar juist de suikers die je lichaam goed kan gebruiken. Pompoen verzadigt goed en is makkelijk toe te voegen aan allerlei gerechten, zowel in blokjes als gepureerd. Wil je afvallen zonder dieet, dan is het heel slim om vaker pompoen te eten.

Een superfood

Pompoen is niet alleen veelzijdig en lekker, maar ook een echte superfood. Wist je dat pompoen rijk is aan vitaminen en mineralen zoals vitamine A, C en E, kalium, en vezels? Deze voedingsstoffen helpen je immuunsysteem te versterken, je huid stralend te houden en je spijsvertering te ondersteunen.

In deze blog deel ik een link naar mega lekkere en gezonde pompoenrecepten die perfect passen in een gezond eetpatroon. Of je nu zin hebt in een hartige maaltijd of een zoet baksel, het kan allemaal.

Slank met pompoen

Pompoen is super veelzijdig. De smaak combineert heel goed met allerlei groenten. Pompoensoep is zo lekker romig, daar ben ik echt dol op. Je kunt er ook stoofgerechten of sauzen mee maken. Gegrilde pompoen is heerlijk door een salade of als bijgerecht. Je kunt pompoen heel goed kruiden en gebruiken in een ovenschotel. Of wat dacht je van een smaakvolle curry? Pompoen geeft je maaltijden een romige smaak terwijl je ondertussen hartstikke gezond eet. Je voegt er veel volume mee toe, waardoor je meer kunt eten. Door de lange verzadiging kun je afvallen zonder honger en met minder snaaidrang. Tot slot doet pompoen het ook heel goed in plakken in een lasagne, of als puree bij een visgerecht. Er zijn voor alle seizoenen wel recepten met pompoen te vinden.

afvallen met pompoen

Geef afvallen een boost met pompoen

Deze heerlijke slanke recepten met pompoen bevatten ook nog wat hele fijne tips rondom verschillende soorten pompoen en het bewaren en bereiden.

Maak het jezelf gemakkelijk

Wist je dat je pompoenblokjes uit de vriezer kunt kopen? Dat maakt het extra makkelijk om ermee te koken of bakken. Ik gebruik pompoen ook graag om mee te bakken. Dan is het weer mega handig om kant-en-klare pompoenpuree te kopen in een blik. Gebruik het bijvoorbeeld om een cake te bakken of zelfs taart. Ik gebruik ook vaak pompoen in mijn havermout ontbijt. En heb je al eens een pumpkin latte geprobeerd?Je kunt pompoen heel makkelijk zoeten met banaan of mango. Voor kinderen is pompoen ook een fijn ingrediënt, door de licht zoete smaak is het vaak goede manier om ze voldoende groenten te laten eten. Mijn jongens eten dan ook regelmatig pompoen en met Halloween natuurlijk extra vaak! Kortom.. heb je de pompoen nog niet in je hart gesloten dan is dit het moment!