Koningsdag staat voor de deur en dat betekent een dag vol oranje gekte en feestelijke lekkernijen. Of je nu van plan bent om de dag door te brengen met vrienden, familie of gewoon lekker thuis wilt genieten, deze oranje recepten zijn perfect om je menu compleet te maken. Hieronder deel ik vijf heerlijke recepten die passen bij Koningsdag.

5 recepten voor Koningsdag

1. Oranje Kwarktaart met Perzik en Sinaasappel

Een variatie op de traditionele oranje kwarktaart, deze versie met perzik en sinaasappel zal je smaakpapillen zeker verrassen. Een perfecte keuze voor een lichte en frisse lekkernij. Ontdek het recept van de kwarktaart met perzik en sinaasappel hier.

kwarktaart perzik sinaasappel

2. Carrot cake Pannenkoeken

Vier Koningsdag met een oranje tintje bij het ontbijt met deze smaakvolle carrotcake pannenkoeken. Het is een leuke en gezonde twist op traditionele pannenkoeken. Je vindt het recept hier van Fem.

carrotcake pannenkoekjes

3. Pompoen Wortel Soep

Een stevig soepje met pompoen en wortel om een goede bodem te leggen voordat je de straat opgaat. Deze soep is niet alleen voedzaam maar ook heerlijk verwarmend. Klik hier voor het recept van Jessica.

pompoen wortel soep

4. Oranje Kwarktaart

Laten we beginnen met een klassieker: de Oranje Kwarktaart. Dit recept is niet alleen heerlijk, maar ook een lust voor het oog met zijn gezellige oranje kleur. Perfect voor een feestelijke traktatie. Bekijk het oranje kwarktaartrecept van Jessica hier

oranje kwarktaart recept

5. Oranje Pumpkin spice smoothiebowl

Of je start je Koningsdag met een heerlijke Pumpkin Spice Smoothie Bowl. Deze smakelijke bowl combineert de herfstige smaak van pompoen met verwarmende specerijen zoals kaneel en nootmuskaat. Het is een perfecte keuze voor een gezond en feestelijk ontbijt of tussendoortje. Probeer het recept van Fem hier en geniet van de feestelijke smaken van Koningsdag!

Pumpkin spice smoothie bowl

Hoe ga jij Koningsdag vieren?

Of je nu de dag begint met oranje pannenkoeken of afsluit met een heerlijke oranje taartpunt, met deze recepten zit je goed in de feestelijke oranje sfeer van Koningsdag. Vergeet niet om de oranje kleding uit de kast te halen en te genieten van deze heerlijke gerechten en een BG als die 't echt waard is.

Als je het deelt op je Instagram stories, vergeet dan niet @lazyfitgirlmethode in je foto's.
Proost op een kleurrijke en smaakvolle Koningsdag!