Zoetekauw


Als echte zoetekauw ben ik naast chocolade ook mega dol op taart. Het mooie van de Lazyfitgirl Methode is dat je zonder schuldgevoel weer kunt genieten van de allerlekkerste taart als Bewust Genietmoment. Bijna wekelijks eet ik wel een gebakje of taartpunt. Daarvoor rijd ik speciaal langs de bakker of ik haal het af bij een favoriete lunchtent. Wanneer ik bij mijn moeder in Den Bosch ben, geniet ik uiteraard van de lekkerste Bossche bollen. In mijn dagelijkse voeding krijg ik juist weinig toegevoegde suikers binnen. Wist je dat 2 witte boterhammen met hagelslag meer suiker bevatten dan een Bossche bol? Wist je dat een glas appelsap 4 suikerklontjes bevat? Door met de Lazyfitgirl Methode vrije suikers te mijden blijft er genoeg ruimte over om te genieten van suikerrijke producten waar jij écht van kunt genieten! Je skipt die krentenbol (echt een suikerbom), die mueslireep en jam op je brood, en kiest bewust voor het allerlekkerste. Als tip om erachter te komen wat voor jou nu echt genieten is; geef iets een cijfer. Alleen een 9 of 10 is voor jou nog goed genoeg. Door geen verboden voeding meer te hebben, zul je merken dat voeding steeds minder als verleiding gaat voelen. Dat is een onderdeel van de mindset verandering die ervoor zorgt dat je succesvol gaat afvallen met de Lazyfitgirl Methode! 

Lazyfitgirlproof bakken


Het aantal Lazyfitgirls groeit elke dag, en daar zitten heel veel dames bij die van bakken houden. Laten zij nou zo creatief zijn om recepten aan te passen aan de methode. Door te eetswitchen; boter voor 0% appelmoes bijvoorbeeld, en suiker voor een suikervervanger en eiwitpoeder. Daardoor kun je dus taart, muffins, wafels en cake eten, terwijl het géén bewust genietmoment is, maar heerlijk voedzaam! Houd jij ook van bakken? Met de #lazyfitgirlbakken kun jij alle baksels vinden om mee te gaan experimenteren! Van simpel bananenbrood tot wafels, overal valt in te eetswitchen! Hieronder drie recepten die ik zelf heb geprobeerd en ik je zeker kan aanraden! Ga jij ook meteen aan de slag?


Gevulde appelkoek door Inge:



Ingrediënten (12 stuks)
Het deeg:
100 gram volkoren tarwemeel
100 gram boekweitmeel
50 gram amandelmeel
50 gram Whey vanille 
2 el 100% pindakaas
3 el zonnebloemolie
Flavour Kick vanille
Snufje zout
60 ml ongezoete soja melk

Vulling:
1 banaan en scheut water
2 el appelmoes 0% (zonder toegevoegde suikers)
3 appels
Kaneel

 
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed ze goed. Verdeel het deeg in 2 stukken. Het eerste deel plat maken met een deegroller en op een bakplaat met bakpapier leggen. Vouw de randen iets omhoog. Zet dit 10 minuten in de oven. 
Prak de banaan en voeg wat water toe. Verdeel dit mengsel over de bodem. Snijd de appel in stukjes, roer de appelmoes en kaneel erdoor en verdeel ook over de bodem. Rol het resterende deeg uit met de deegroller en leg bovenop het geheel. Maak de randen aan elkaar vast en druk het iets aan. Het geheel mag nu 30 min. in de oven. Laat afkoelen en snijd in stukken! Geniet ervan bij een kop koffie of thee!

 

Voedzame pompoencake door @van.lazy.naar.lazyfitgirl:

 

Ingrediënten:
250 gram volkorenmeel
400 gram pompoenblokjes
1 banaan
4 eieren
8 gram Bak Proteïne 
1 theelepel koek- en speculaaskruiden
2 theelepels kaneel
1 eetlepel Flavour Kick banaan
Handje gehakte pecannoten

Topping:
75 gram magere kwark
75 gram zuivelspread light
1 eetlepel Whey Protein cookies & cream
Paar noten naar smaak

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden en vet een cakevorm in met bakspray. Kook de pompoenblokjes ca 10 minuten, giet af en laat afkoelen. Pureer ze met een blender of keukenmachine. Voeg de eieren, banaan, Flavour Kick toe. Meng de droge ingrediënten door elkaar en voeg deze toe aan je beslag. Bak de cake in 45 minuten gaar. Laat hem goed afkoelen. Meng alle ingrediënten voor de topping door elkaar en smeer deze op je cake. Top met wat noten. Geniet ervan! 

Sinaasappel-citroen muffins door @tessa_lazyfitgirl:

Ingrediënten (voor 12 muffins):
150 gram volkorenmeel
50 gram amandelmeel
10 gram Bak Proteïne 
Snufje zout
30 gram suikervervanger 
8 gram maanzaad
2 eieren
4 el zonnebloemolie
200 ml ongezoete melk 
Sap van een halve sinaasappel
Sap van een halve citroen
1 theelepel Flavour Kick vanille

Bereiding:
Mix de olie, melk, eieren, het sap en de Flavour Kick vanille met elkaar in een kom. Meng het meel, Bak Proteïne, het zout, de suikervervanger en maanzaad goed door elkaar in een aparte kom en voeg daarna toe aan het eerste mengsel. Verdeel het beslag gelijkmatig over muffinvormpjes. Bak de muffins ongeveer 35 min. op 170 graden in de oven (boven en onder). Laat ze 10 minuten afkoelen en genieten maar! 

Ook interessant: