Het is bijna Pasen! Een heerlijke tijd om met je geliefden samen te tafelen. Ga je dit jaar voor een paasontbijt of een paasbrunch? Of maak je er liever een gezellige paasborrel van? Een high tea of paasdiner kan natuurlijk ook. Wat je ook gaat doen, met deze 17 heerlijke, makkelijke én gezonde paasrecepten maak je er vast en zeker een geweldig voedzaam feestje van!

Paasrecepten volgens de Lazyfitgirl Methode

Wil jij fijne paasdagen beleven, maar ook graag gezond en voedzaam eten? Ik help jou graag! Mijn naam is Anki Willemsen en ik ben voedingsdeskundige en eigenaar van de Lazyfitgirl Methode. In deze methode leer ik jou afvallen zonder dieet, door in de basis van je voeding te eetswitchen naar gezondere keuzes in de supermarkt. Ook kun je in vele recepten eetswitches maken, waardoor je minder suikers en vetten eet. Ik laat jou graag zien dat voedzaam én lekker heel goed samengaat! Je hoeft echter met Pasen de chocolade eitjes en paasstol niet te laten staan. Wanneer je zorgt voor voedzame recepten kun je volop in balans blijven genieten van alles wat je eet!

 paasrecepten chocolade en paaseieren


17x gezonde paasrecepten

Ben je op zoek naar lekkere en gezonde paasrecepten en wil je wat inspiratie opdoen? Ik deel graag mijn 17 favoriete paasrecepten voor een paasontbijt, -brunch, -borrel of -diner. 

1. Proteïne pancakes

Maak het paasontbijt dit jaar nog een beetje specialer door deze proteïne pancakes op tafel te toveren! Heerlijk met wat vers fruit, lekker zoet en luchtig. Kinderen zijn hier ook echt dol op. 

2. Mango paascake

Zoek je naar iets lekkers voor bij de koffie? Met deze mango paascake ga je iedereen verrassen! Deze luchtige cakerol met een heerlijke frisse mango- en cheesecakevulling is een traktatie voor je smaakpapillen. Daarnaast is hij door alle eetswitches toch hartstikke voedzaam en gezond… Wow!

3. Mini quiche

Bij een gezonde paaslunch mag deze mini quiche niet ontbreken! Door het volkorenmeel en de kwark is de quiche lekker voedzaam en vullend. En niet te vergeten; ook erg smaakvol. 

4. Traybake met zalm

Organiseer je een paasdiner met veel gasten? Dan is een traybake een supergoed idee. Dit recept met zalm kun je gemakkelijk voorbereiden en wanneer je met je gasten aan het borrelen bent doet de oven het werk!

5. Couscous salade met aubergine, falafel en tahini-dressing

Een goed gevulde salade is altijd een goed idee. Deze smaakvolle couscous salade is perfect voor zowel de paaslunch als het paasdiner.

6. Mandarijnenkwarktaart

Wat is een paasfeest zonder een lekker en feestelijk toetje? Deze mandarijnenkwarktaart is voedzaam en bevat geen toegevoegde suikers. Zo kun je heerlijk genieten van iets zoets zonder die after dinner dip! 

paasrecept mandarijnenkwarktaart

7. Paas bark

Echt een receptje wat je nu overal op je socials voorbij ziet komen. En je kunt het eigenlijk niet eens een receptje noemen, want de Lazyfitgirl-proof Paasbark bestaat maar uit 2 ingrediënten. Supersimpel en het staat zo gezellig op de paastafel!
En probeer ook zeker deze variant, met banaan en 100% notenpasta. Jummie!

https://www.instagram.com/p/C4vnHr9Irge/

8. Citroen-kokos blondies

Deze voedzame en smeuïge citroen-kokos blondies zijn altijd lekker, en met Pasen net een beetje extra. De smaken zoet en zuur komen perfect samen door de citroen en kokos en de bereidingstijd is maar 20 minuten. Makkelijk en snel dus!

9. Eiwitrijke lunch pannenkoekjes

Naast de proteïne pannenkoekjes met fruit, zijn deze voedzame en fluffy eiwitrijke pannenkoekjes een heerlijke hartige tegenhanger. Met een topping van scrambled eggs, avocado en rucola. Top voor bij de gezonde paaslunch!

eiwitrijke lunch pannenkoekjes

10. Scones

Bij een Paaslunch (of high-tea) mogen scones natuurlijk niet ontbreken. Met dit recept tover je de lekkerste voedzame scones op tafel in een handomdraai. Heerlijk om af te toppen met zuivelspread light en zelfgemaakte chia jam.

https://www.instagram.com/reel/C4qVaLvISlx/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA== 

11. Lemon blueberry crumble muffins

Heerlijk als toetje of als tussendoortje: Mega voedzame en smeuïge lemon blueberry crumble muffins waarin de smaken zoet en zuur perfect samen komen.

12. Hartige lunch wafels met avocado spread en gerookte zalm

Ook wafels kunnen natuurlijk niet ontbreken tijdens de Paaslunch (of brunch) en deze hartige wafels met avocado spread en gerookte zalm zijn super smaakvol én ook nog eens lekker voedzaam. 

13. Gevuld paasei

Wil jij iemand met Pasen verrassen of gewoon een heel leuk toetje op tafel zetten? Dan is een gevuld paasei echt een aanrader want hij is naast super leuk als verrassing ook gewoon lekker én voedzaam met een eiwitrijke vulling.

14. Suikervrije paas chocolaatjes

Deze schattige suikervrije paaschocolaatjes mogen natuurlijk niet ontbreken met de paasdagen. Super lazy om te maken én extra leuk om van te genieten naast al het andere lekkers.

15. Easter brownies

Wil jij iets feestelijks én voedzaams op tafel zetten tijdens de Pasen?  Dan zijn deze easter brownies met chocolade ganache perfect. Makkelijk om te maken en gegarandeerd succes.

16. Mango paastaart

Deze frisse mango paastaart zal bij iedereen in de smaak vallen. Hij is luchtig, fris, beetje zoet én ook nog eens erg voedzaam. Hij is makkelijk om te maken en kan haast niet mislukken. Begin er alleen wel op tijd aan want hij moet nog wel een tijdje in de koelkast om op te stijven.

17. Paas muffins

Deze zoete chocolade muffins met een frisse lemon custard topping mogen niet ontbreken en zijn een waar smaakgenot om van te genieten. Zowel bij volwassenen als kinderen zullen deze paas muffins in de smaak vallen.


Vrolijk en smakelijk Pasen! 

Heb jij al zin om de keuken in te duiken? Laat me vooral weten hoe het smaakte en volg me ook op Instagram voor meer gezonde recepten. Ik wens je alvast heerlijke paasdagen! 

Wil je meer weten over eetswitchen en afvallen zonder dieet met de Lazyfitgirl Methode? Download dan mijn gratis e-books

Vrolijk pasen