Wil jij jouw dag energiek en verantwoord beginnen? Kies dan voor een gezond, suikervrij ontbijt. Door suikervrij te ontbijten zorg je ervoor dat je je dag niet direct begint met een suikerdip en kun je lekker en vol energie aan jouw dag beginnen. Bovendien is het ook nog eens supergoed voor je wanneer je wilt afvallen! Zoek jij een nieuw favoriet ontbijtje? In dit blog deel ik mijn 6 favoriete suikervrije ontbijtrecepten met je. 

Een goed begin van de dag met een suikervrij ontbijt

Het ontbijt is een belangrijke maaltijd, omdat je lijf in de ochtend nieuwe energie nodig heeft. Begin je dag daarom goed met een voedzaam en suikervrij ontbijt. Met suikervrij bedoelen we een ontbijt zonder toegevoegde suikers. Boterhammen met hagelslag, chocoladepasta of stroop mogen achterwege worden gelaten. Yoghurt met vers fruit is bijvoorbeeld een goed, maar ook lekker alternatief! Door je dag te starten met een suikervrij ontbijt dat vullend maar ook lekker is, zet je een gezonde toon voor de dag en breng je jouw spijsvertering goed op gang. 

Afvallen zonder dieet

Wil jij afvallen op een gezonde manier? Ik ben hier om jou te helpen! Mijn naam is Anki en ik ben voedingsdeskundige en eigenaar van de Lazyfitgirl Methode. Met deze methode help ik jou met afvallen zonder dieet. Zo leer ik je hoe je kunt eetswitchen naar gezondere keuzes in de supermarkt, waarnaast je aan je mindset rondom voeding gaat werken. Door te eetswitchen kun je superlekker en gezond eten en blijft er genoeg ruimte over om ook te genieten van minder voedzame keuzes. 

6 suikervrije ontbijtrecepten

Wil jij graag beginnen met suikervrij ontbijten, maar heb je geen inspiratie? Denk jij bijvoorbeeld meteen aan een saaie boterham met kaas of ham? Ik laat je graag zien dat suikervrij ontbijten erg lekker en creatief kan zijn. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden, ook wanneer je op zoek bent naar een snel en gemakkelijk ontbijt. Hieronder deel ik 6 overheerlijke, suikervrije ontbijtrecepten met jou die stuk voor stuk Lazyfitgirl-proof zijn! 

1. Appeltaart pannenkoekjes

Ben jij een zoetekauw en dol op appeltaart en pannenkoeken? Dan is dit jouw nieuwe favoriete recept! En ja, dit recept voor appeltaart pannenkoekjes is echt een suikervrij ontbijt. Heerlijk! 

suikervrij ontbijt appeltaart pannenkoekjes

2. Blueberry pie havermout

Havermout is vezelrijk en zorgt ervoor dat je lang verzadigd bent. In dit recept voor blueberry pie havermout maken we er een feestje van! 

suikervrij ontbijt blueberry pie havermout

3. Cheesecake oats

Cottage cheese is rijk aan eiwitten en daarom perfect om te eten bij je ontbijt. In dit recept voor cheesecake oats maak je er een heerlijke combinatie mee. 

suikervrij ontbijt cheesecake oats

4. Ontbijttortilla

Ben jij team hartig? Dan is deze ontbijttortilla met kipfilet, ei en spinazie echt een mega aanrader. Mijn zusje Didi bedacht dit recept voor een energieke dag als verpleegkundige. 

suikervrij ontbijt ontbijttortilla

5. High protein choco chia pudding

Chiazaad is een superfood en bevat veel gezonde voedingsstoffen. In dit recept maak je er een heerlijke smaakvolle choco chia pudding mee. 

suikervrij ontbijt choco chia pudding

6. Carrot cake baked oats

Wortel in je ontbijt is een goed idee. Door groenten te eten bij je ontbijt begin jij je dag extra gezond! Zet de oven vast aan want dit recept voor carrot cake baked oats wil je echt proeven! 

suikervrij ontbijt carrot cake baked oats


Ga jij deze lekkere voedzame en suikervrije recepten proberen? Laat me vooral weten of het lekker was. 
Wil je nog meer gezonde Lazyfitgirl recepten ontdekken om af te afvallen zonder dieet? Check dan onze receptenpagina of onze gezonde ontbijtrecepten


Meer suikervrije ontbijtrecepten?

Wil je graag meer inspiratie voor suikervrij ontbijten? Volg me dan ook op Instagram voor nog veel meer recepten en tips!