Andijviestamppot met zoete aardappel, prei en spekjes
Recept voor een lekkere en voedzame andijviestamppot met zoete aardappel, prei en spekjes
Bereidingstijd: 25 min
Ingrediënten
voor 2 personen
- 500 gram zoete aardappel
- 1 prei
- 1 tl gedroogde tijm
- 100 gram magere spekblokjes
- 100 gram andijvie
- Scheutje plantaardige drink of magere melk
- 2 eetlepels kookroom light
- Peper & zout
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken. Kook deze vervolgens in 15-20 minuten gaar, daarna giet je ze af. Stamp dan tot puree samen met een scheutje (plantaardige) melk en de kookroom light. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Snijdt de prei in ringetjes.
- Vervolgens bak je de spekjes in een hete pan zonder olie/ boter krokant. De prei die voeg je hieraan toe en bak je even mee samen met de tijm.
- De andijvie die stamp je door de zoete aardappel heen, en voeg hier ook de prei met spekjes aan toe. Breng op smaak met nog wat peper en zout.
Ontdek ook: