Bonen burgers
Met dit recept zet je binnen een handomdraai heerlijke bonenburgers op tafel. Deze burgers zijn geschikt als comfortfood, maar ook lekker bij een AVG'tje als losse burger.
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
2 burgers
- Blik Adzuki- of kidneybonen (250 g uitlekgewicht)
- 45 g havermout
- 40 g amandelen
- 2 tl komijnpoeder
- 1,5 tl gerookt paprikapoeder
- 1,5 tl korianderpoeder
- Chilivlokken naar smaak
- Olie
- zout
Voor erbij: Volkoren broodjes, avocado en ui
Bereiding
- Spoel de bonen af en doe in een keukenmachine of blender samen met de havermout. Pureer door elkaar. Er mogen nog stukjes boon in zitten.
- Hak de amandelen fijn. Doe het bonenmengsel in een kom en doe de gehakte amandelen en specerijen erbij.
- Voeg naar smaak chilivlokken en zout toe. Kneed door elkaar. Is het mengsel nog te droog? Voeg dan 3 el water toe.
- Vorm 2 burgers van het mengsel en druk stevig aan. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers in zo’n 7 minuten aan beide kanten goudbruin.
- Serveer op een broodje met avocado en ui.
Eet smakelijk!