Broccoli fritters met frisse saus
Een overheerlijk borrelhapje of bijgerecht
Bereidingstijd: 20 + 10 min
Ingrediënten
Voor de fritters
- 400 g broccoli ‘rijst’ of 400 g geraspte broccoli
- 100 g volkorenmeel
- 3 eieren
- 1 tl komijnpoeder
- 10 g koriander
- 75 g feta
- Zout, peper en olie
- bakspray
Voor de frisse saus
- 125 g Griekse yoghurt 0% vet
- Sap ¼ citroen
- Takje koriander
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper
Bereiding
- Doe het volkorenmeel in een kom samen met de eieren en komijnpoeder. Roer door tot het een geheel is.
- Roer hierna de broccoli ‘rijst’ erdoor.
- Verkruimel de feta en meng dit door het beslag.
- Snijd de koriander fijn en roer dit er ook door. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Maak de saus door koriander en knoflook fijn te snijden en dit door de yoghurt te roeren. Maak af met het sap van ¼ citroen, zout en peper.
- Verhit vervolgens wat olie of bakspray in een koekenpan en vorm met je handen fritters in de vorm van een burger.
- Bak aan beide kanten goudbruin.
Eet smakelijk!