Broodje tonijnburger
Recept voor een heerlijk broodje tonijnburger
Ingrediënten
voor 2 personen
- 1 blikje tonijn (160 gram), uitgelekt
- 1 ei
- 1 eetlepel ras el hanout kruiden
- 1 kleine ui, gesnipperd
- Olijfolie voor in de pan
- 40 gram havermout (of paneermeel)
- 2 broodjes (naar keuze)
- Plakje cheddar kaas (optioneel)
- Serveren met tomaat, sla, komkommer, augurk, zoete aardappel frietjes (naar keuze)
Bereiding
1. Kneed de tonijn met het ei, de kruiden en de gesnipperde ui samen in een kom tot een stevige massa;
2. Verdeel de mix al knijpend in twee platte burgers;
3. Als de mix nog te nat is, voeg je wat extra havermout of paneermeel toe;
4. Laat de burgers bij voorkeur een nachtje of een paar uur in de koelkast staan (optioneel);
5. Grill de burgers ongeveer drie minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn;
6. Bouw je burger, leg er zoete aardappel frietjes naast, kijk er even naar en enjoy!
Recept van: @etenmetessie