Courgette- pastinaak soep
Soep is altijd een goed idee. Met dit recept zet je zelf een heerlijke en voedzame courgette- pastinaaksoep op tafel
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
voor 4 personen
- Ingrediënten:
- 1½ pastinaak
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 tl curry madras
- 1 liter groente bouillon minder zout
- Zonnebloemolie
Toppings: - Haver cuisine
- Kleine blokjes rauwe courgette
- Verse koriander
Bereiding
- Schil de pastinaak en snij deze en de courgette in stukjes
- Snipper de ui en hak de knoflookteentjes fijn
- Giet wat zonnebloemolie op de bodem van de pan en zet op hoog vuur
- Zodra de olie warm is bak je de knoflook en ui even kort tot de ui glazig is
- Doe de courgette en pastinaak ook in de pan en strooi de curry madras hier overheen
- Even kort alles op hoog vuur aanbakken zodat het wat bruin wordt
- Giet de bouillon erbij, roer even door en laat een kwartier op een laag vuurtje staan
- Zodra de soep klaar is kan je deze met de staafmixer pureren tot een glad soepje
- Schenk de soep in een bord of kom en top af met de haver cuisine, courgetteblokjes en wat verse koriander
Eet smakelijk!
Volg @jessica_lazyfitgirl voor meer voedzame en suikervrije recepten.