1. Doe de volkoren couscous en het bouillonblokje in een pan en bereidt het volgens de verpakking of lees onder dit recept hoe je het klaarmaakt.

2. Snijd vervolgens de komkommer, tomaatjes, munt en bosui fijn.

3. Snijd de feta in kleine blokjes en hak de amandelen fijn. 

4. Meng de couscous met de gesneden en gehakte ingrediënten. 

5. Voeg tenslotte de kikkererwten en geperste knoflook toe, en als laatste ook de granaatappelpitjes. 

6. Doe eventueel wat citroensap over de couscous salade heen voor een frisse bite.

Recept van: @smeetje_lfg

Hoeveel water doe je bij de couscous?

Couscous bereiden is erg simpel en het is ook nog eens erg snel klaar! Wat wil je nog meer?! Koop je volkoren couscous in de supermarkt? Dan is dit eigenlijk altijd al voorgekookt. Het enige wat je nog hoeft te doen is kokend water toevoegen aan de couscous, zodat het kan opwarmen en water kan opnemen. Maar hoeveel water doe je dan eigenlijk bij de couscous? Per portie (75 gram) couscous voeg je 100 ml kokend water toe. Laat het mengel een paar minuten staan, zodat de korrels het water goed op kunnen nemen. Klaar is Kees! 

Hoe lang kun je salades met couscous bewaren?

Wanneer je couscous hebt klaargemaakt, kun je dit maximaal twee dagen bewaren. Dit geldt ook voor gerechten waarin je couscous hebt gebruikt, zoals een couscous salade. Zorg er wel voor dat je het gerecht in een afgesloten bak in de koelkast bewaart. 

couscous salade maken

Waar komt couscous vandaan?

Couscous komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika; uit de Marrokaanse stad Marrakesh om precies te zijn. Over het algemeen worden couscousgerechten veel gegeten in Noord-Afrika. Net als dat aardappelgerechten veel worden gegeten in het Westen en rijstgerechten in Azië.

Meer couscous salade recepten

Couscous salade is heel lekker, maar ook heel snel klaar. Binnen slechts 15 minuten kun je dit couscous gerecht serveren! Wil je een keer variëren? Probeer dan ook de couscous salade met aubergine, falafel en tahini-dressing.