Frittata van kliekjes
Wil jij meer groenten eten en/of minder eten weggooien? Wanneer je kliekjes aardappel en groenten over hebt, maak er dan deze voedzame frittata van voor de lunch of voor diner de opvolgende dag! Super lekker, makkelijk en duurzaam!
Bereidingstijd: 5 + 20 min
Ingrediënten
1 persoon
- Restjes aardappel en groenten
(voor dit recept was het ongeveer 100 g gekookte aardappel, een zoete puntpaprika en een flinke hand cherry tomaatjes. Meer of minder kan ook en voeg gerust andere groenten toe die je over hebt) - 2 eieren
- Scheut magere melk of ongezoete plantaardige drink
- Zout, peper en Italiaanse kruiden
- Klein handje geraspte 30+ kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Klop het ei met een scheut melk met een garde. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden
- Doe de groenten in een ovenbestendig schaaltje en schenk daaroverheen het ei mengsel
- Strooi er tot slot de geraspte kaas overheen, en optioneel nog wat kruiden
- Bak voor ca 20 minuten in de oven
Tip: je kunt dit ook gemakkelijk mealpreppen door het een avond van te voren te maken. Ook koud is het lekker of je warmt het even op in de magnetron!
Recept van @femsfoodiefinds