Gevulde portobello's recept

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Pers de knoflook en hak de basilicum fijn. Snijd de paprika in blokjes en de cherrytomaten in partjes.

3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de knoflook samen met de basilicum.

4. Voeg de paprika en tomaten toe aan de pan en bak dit 5 minuten mee, en breng het gerecht op smaak met peper en zout. Voeg de laatste minuut de pijnboompitten toe en bak deze mee.

5. Doe de portobello's in een ovenschaal en vul deze met de groenten. Garneer met de feta of kaas.

6. Zet de portobello's 10 minuten in de oven, of leg ze op de bbq. 

7. Haal de portobello's uit de oven en serveer als bijgerecht of als hapje! 

Recept van: @happyhealthylieke

Wat zijn portobello's?

Portobello's zijn in prinicipe grote champignons. Doordat ze zo groot zijn, kun je ze gemakkelijk vullen met de heerlijkste ingrediënten. Naast dat portobello's erg lekker zijn, zijn ze ook nog eens erg gezond en voedzaam. Ben jij fan van champignons of paddenstoelen? Dan raad ik je zeker aan om dit recept uit te proberen. Je kunt de smaak van een portobello vergelijken met die van een kastanjechampignon. 

Gevulde portobello variaties

In dit recept leggen we je stap voor stap uit hoe je gevulde portobello's maakt met basilicum en kaas, maar je kunt de portobello's in principe vullen met allerlei lekkere ingrediënten. Zo zijn gevulde porotobello's met geitenkaas erg populair. Maar je kunt de grote champignons bijvoorbeeld ook vullen met spinazie, tomaat, roomkaas, gorgonzola, risotto, spekjes of gehakt. Je kunt het zo gek niet bedenken!

gevulde portobello

Wat eet je bij gevulde portobello?

In dit recept geven we aan dat je de portobello's kunt serveren als bijgerecht, maar wat eet je dan bij de portobello's? Je kunt ervoor kiezen om ze bijvoorbeeld bij pasta te eten of bij een salade. Of ga voor een stukje vlees of vis met gebakken aardappelen. Je kunt ze natuurlijk ook als een hapje of voorgerecht eten.