Hoe maak je een hartige taart met spinazie?

  1. Ontdooi de vellen filodeeg tussen een natte theedoek.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  3. Maak een vel bakpapier nat onder de kraan, verkreukel deze en vouw hem weer open. Leg deze in de bakvorm en leg daar, een voor een, de ontdooide filodeegvellen in.
  4. Snijd de champignons in plakjes.
  5. Spray wat bakspray in een koekenpan en bak de champignons samen met de spinazie en de zongedroogde tomaten.  Als de spinazie geslonken is giet je het overtollige vocht af.
  6. Kluts de eieren, de haverroom en de geraspte kaas door elkaar. Meng dit in de pan met de groente en de gerookte kip en giet het mengsel vervolgens in de bakvorm. 
  7. Brokkel de geitenkaas er overheen en plaats de taart voor 30 minuten in de oven. 
  8. Laat de taart voor het aansnijden nog even 5 minuten rusten.

 Recept van: @lazy.fit.mom

Hartige taart maken

Een hartige taart, of quiche, is een ideaal gerecht om te maken voor het diner. Je kunt bovendien makkelijk variëren met ingrediënten en kiezen wat jij lekker vindt. Daarnaast kost het helemaal niet veel tijd om het klaar te maken. Je bent uiterlijk een half uurtje bezig met de voorbereiding, waarna de oven de rest voor je doet. 

Houd je niet van geitenkaas? Of wil je liever een vegetarische hartige taart maken? Lees dan onze variatietips. Hier vertellen we door welke producten je deze ingrediënten kunt vervangen. 

hartige taart met spinazie

Variatietips

Mocht je een vegetarische taart willen maken, vervang de kip dan bijvoorbeeld voor een flinke hand cashewnoten of extra champignons. Vegetarische vervangers vind je onder Eetswitch 3

Je kunt de taart vullen met iedere groente die je lekker vindt. Zorg er wel voor dat je de groenten even opbakt, zodat deze zijn vocht kwijt kan. Je kunt het eimengsel nog aanvullen met kruiden die je lekker vindt. Denk aan wat peper en zout, Italiaanse kruiden of wat chillivlokken voor wat meer pit. De geitenkaas kun je vervangen voor feta of een andere hartige smaakmaker. 

Hartige taart bewaren

Deze hartige taart met spinazie en champignons kun je gemakkelijk een dag bewaren in de koelkast. Je zou het dan weer in de avond kunnen eten, maar het is ook onwijs lekker als lunch. Wil je jouw hartige taart langer bewaren? Doe de restjes dan in de vriezer. Je hartige taart blijft dan nog ongeveer drie weken goed.

hartige taart recepten

Meer hartige taarten

Wil je meer hartige taarten ontdekken die bij de Lazyfitgirl Methode passen? Check dan onderstaande hartige taart recepten.