Homemade volkoren pizza
Weet jij al wat je eet vanavond? En zin in comfort food in een voedzamer jasje? Deze pizza heb je binnen een handomdraai gemaakt en dikke kans dat je de ingrediënten hiervoor al gewoon in huis hebt!
Bereidingstijd: 5 + 15 min
Ingrediënten
1 pizza
Voor de bodem:
- 100 g magere kwark
- 100 g volkoren meel
- 1/2 tl bakpoeder
- een snuf zout
- Italiaanse kruiden
Verder nodig:
- Tomaten puree of passata
- Een handje 30+ kaas
- Een halve bol mozzarella light
- Italiaanse kruiden
- Groenten naar wens zoals (geroosterde) courgette, paprika en cherry tomaatjes
- Optioneel rucola en (geroosterde) pijnboompitjes als topping
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden (ik gebruikte pizzastand; onderwarmte + hete lucht)
- Meng het bakpoeder, zout, wat Italiaanse kruiden en volkoren meel met elkaar
- Doe het meel in een kom en doe er 100 gram magere kwark bij
- Maak er met je handen een bol deeg van. Als het te nat is, gebruik je wat extra meel. Is het te droog, doe er dan nog een lepeltje kwark bij.
- Leg de bol deeg op een vel bakpapier, strooi er wat meel over heen en rol het uit tot enkele millimeters dikte.
- Bak dit voor ca. 5 minute in een voorverwarmde oven
- Snijd intussen de groenten en mozzarella
- Haal na 5 minuten de bodem uit de oven en laat de oven aan staan. Doe er tomatenpuree/passata op, daarna kaas, mozzarella, groenten en tot slot wat Italiaanse kruiden
- Bak dit voor ca. 10 minuten af in de oven. Top daarna af met wat (geroosterde) pijnboompitjes en/of rucola!
Recept van @femsfoodiefinds