1.  Verwarm de oven voor conform de instructies van de lasagnebladen
  2. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit aan in een grote hapjespan. Hak de verse spinazie zodat het minder grof is en voeg beetje bij beetje toe aan de pan met ui en knoflook tot het is geslonken
  3. Snijd de zalm in blokjes
  4. Als de spinazie is geslonken dan voeg je daar de kruidenkaas en zuivelspread aan toe, roer door, als het gemengd is doe je iets minder dan een half koffiekopje water erbij en roer even door. Voeg de zalm toe en voeg daarna steeds beetjes van het maizena papje toe tot het voldoende is ingedikt. Breng op smaak met zout, peper en knoflookpoeder. Laat het geheel even pruttelen
  5. Maak dan de bechamelsaus door de koude melk en bloem met een garde te mixen en warm het daarna op. Doe het halve boillionblok erbij en blijf roeren met de garde tot het voldoende is ingedikt. Roer tot slot de kaas erdoor.
  6. Vet intussen de ovenschaal in met bakspray en begin met een laag spinazie saus, daarna lasagnebladen en herhaal dit tot de saus op is (ik had 2 lagen).
  7. Je eindigt met een laag spinazie saus en hieroverheen verdeel je de bechamel. Daaroverheen nog wat geraspte 30+ kaas (hoeveelheid naar wens)
  8. Bak het daarna af in de oven conform de instructies op de verpakking van lasagne
  9. Serveer optioneel met wat salade en pijnboompitten

Recept van @femsfoodiefinds