Mini quiche
Heerlijke mini quiche
Bereidingstijd: 5 + 30 min
Ingrediënten
voor 1 a 2 personen
Voor de bodem:
- 50 g volkoren meel
- 50 g magere kwark
- een kwart tl bakpoeder
- Peper en zout
Voor de vulling:
- Circa 8 a 9 cherry tomaatjes
- 1 ei
- 30 g magere kwark
- 20 gram geraspte 30+ kaas
- Zout, peper en Italiaanse kruiden
Extra:
- Kleine springvorm, diameter 11 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng het meel en bakpoeder met elkaar, voeg daarna de kwark toe en wat zout en peper. Maak er een bol deeg van. Als het te nat is voeg je wat meel toe, is het te droog, dan wat extra kwark.
- Bekleed de bodem van je mini springvorm (deze hartjes springvorm heeft een diameter van ca. 11 cm) met bakpapier en vet de rest in met bakspray.
- Strooi wat meel over het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap die ongeveer de maat van het vormpje heeft.
- Doe dit in de vorm en zorg dat de vorm helemaal bekleed is met deeg.
- Meng in een kommetje de kwark, het ei, zout, peper, Italiaanse kruiden en de geraspte kaas.
- Stort dit mengsel op de bodem en verdeel de tomaatjes in het mengsel.
- Zet dit nu voor ca 30 minuten in de voorverwarmde oven en smullen maar.
Recept van: @femsfoodiefinds