1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen.

2. Snijd de tofu horizontaal doormidden, leg op een laag keukenpapier en druk er met je handen zoveel mogelijk vocht uit.

3. Snijd de tofu in blokjes en doe ze in een kom samen met een halve eetlepel olijfolie, knoflookpoeder, sojasaus en sambal. Meng goed door elkaar.

4. Bak de tofu in de airfryer op 180 graden in ongeveer 15-20 minuten krokant. Hussel af en toe. Laat afkoelen als ze klaar zijn.

5. Snijd de snacktomaatjes in kwarten, de komkommer in plakjes en de mango in stukjes. Spoel de edamameboontjes af en laat uitlekken.

6. Doe de rijst in een kom en verdeel hier de toppings over. Strooi de kruiden erover en serveer met partjes limoen.

Heb je geen airfryer? Bak de tofu dan in de oven op 200 graden (hetelucht) voor 30-40 minuten.

Recept van: @maaikesfood