Rijstsalade met tonijn
Recept voor een heerlijk voedzame rijstsalade met tonijn.
Rijstsalades zijn een voedame optie voor het diner!
Ingrediënten
voor 2 tot 3 personen
- 220gr zilvervliesrijst
- Flinke hand sperziebonen
- Handje doperwten (diepvries)
- Paprika
- Tomaat
- Een eetlepel gehakte peterselie
- Klein rood uitje in ringen
- Bosuitje in ringen
- Blikje tonijn op water of zonnebloemolie
- Mayonaise suikervrij
- 2 hardgekookte eieren
- 2 eetlepels zwarte olijven schijfjes
- Peper en zout
- Schijfje citroen
Bereiding
1. Kook de rijst en laat afkoelen.
2. Maak de sperzieboontjes schoon en kook ze beetgaar, voeg de laatste paar minuutjes de doperwten toe om te verwarmen. Spoel koud af.
3. Kook hierna de eitjes. Laat de tonijn uitlekken.
4. Snijd de ui en bosuitjes, paprika en tomaat in reepjes. Hak de peterselie fijn. Meng de afgekoelde rijst met de groenten, olijven en peterselie.
5. Roer een beetje mayonaise erdoor en knijp het schijfje citroen erover uit (mayonaise als smaakmaker en zo heb je een iets minder droge salade).
6. Meng voorzichtig de tonijn erdoor, en voeg een beetje peper en eventueel wat zout toe naar smaak.
7. Serveer met een gekookt eitje.
Recept van: @lazyfitgirlbibi