Romige pasta
Recept voor een heerlijke romige pasta
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
3 tot 4 personen
- Volkoren noodles
- Haver cuisine
- 500 ml gekookt water
- (groente) Bouillonblokje
- 2 á 3 tenen knoflook
- Citroensap
- Prei (naar wens)
- 75 gram geraspte 30+ kaas
- Eetlepel zuivelspread light
- Evt. spekjes
Bereiding
1. De prei in ringen snijden en 20 min. stomen (of koken/wokken)
2. Fruit de geperste knoflook in een grote pan aan met een beetje olie of PAM-spray, voeg hier de (ongekookte) pasta aan toe.
3. Na een beetje roeren, het gekookte water, haver cuisine, bouillonblokje en citroensap toevoegen. Wanneer het kookt, zachtjes door laten koken totdat de pasta de juiste bite heeft en bijna al het vocht is opgenomen. Soms moet er wat water bij.
4. Wanneer de pasta klaar is, de zuivelspread en geraspte kaas erdoor roeren en als dit gesmolten is, kan de groente er ook bij. Even doorroeren en klaar!
Ook lekker:
- Pasta met witte saus
- Romige avocado-spinazie pasta
- Pasta met truffelsaus
- Volkoren pasta met een saus van rode linzen
- Smakelijke pasta met spinazie, cottage cheese en tomatensaus
Recept door: @Smeetje_lazyfitgirl