Romige pompoen risotto
Een heerlijk voedzaam recept voor romige pompoen risotto
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
4 grote porties
- bakspray (olie of vloeibare boter kan ook)
- 400 gr champignons in plakjes
- peper
- 1 liter water
- 2 bouillonblokjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram pompoenblokjes
- 300 gram peen julienne
- 300 gram risotto
- 2 eetlepels zuivelspread light
- 1 pakje geraspte mozarella
- Grote hapjespan
- Steelpannetje (waar minimaal 1 liter water in kan)
Bereiding
- Spray de hete hapjespan in met bakspray.
- Voeg de champignons toe en bak deze een beetje bruin. Kruid ze ondertussen met wat peper.
- Kook ondertussen het water met de bouillonblokjes in het steelpannetje.
- Zet de warmtebron onder de hapjespan wat lager, voeg dan de ui en de knoflook toe en bak even mee.
- Voeg vervolgens de pompoenblokjes en de peen julienne toe en bak dit even kort mee.
- Voeg de risotto toe en roer het goed door.
- Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe en zorg dat de rijst tussentijds steeds al het water heeft opgenomen, alvorens je een nieuw scheutje water toevoegt.
- Als alle bouillon is opgenomen, voeg dan de zuivelspread toe en roer dit goed door. Verdeel over de borden en top af met een beetje geraspte mozzarella.
Eet smakelijk!