Voedzame goulash
Goulash vind zijn oorsprong in Hongarije en is een lekker en kruidig gerecht. Met dit recept zet je zelf een heerlijke Lazyfitgirl-proof goulash op tafel!
Bereidingstijd: 25 + 240 min
Ingrediënten
4 personen
- 1kg magere runderlappen
- 5 (punt)paprika’s
- 6 tomaten
- 2 uien
- 5 tenen knoflook
- 3 winterpenen
- 250 gram champignons
- 140 gram tomatenpuree
- 2 á 3 tl Ras El Hanout kruiden
- 3 el volkoren tarwemeel
- 600 ml water
- Zonnebloemolie
- Verse peterselie
Bereiding
- Snipper de ui en knoflook fijn
- Giet wat zonnebloemolie in een braadpan, zodat de bodem bedekt is, en zet deze op het vuur
- Snijdt de runderlappen in blokjes
- Bak de knoflook en ui een minuutje op hoog vuur
- Voeg de runderlappen toe, met de helft van de kruiden, en bak op hoog vuur aan alle kanten bruin
- Snij ondertussen de groentes in stukjes
- Zodra het vlees goed is dichtgeschroeid voeg je de groentes toe, behalve de tomaat, en bak zo’n 5 minuten mee
- Voeg het meel en de tomatenpuree toe en bak eventjes mee
- Voeg vervolgens de tomaat, overige kruiden en het water toe en roer alles door elkaar
- Breng alles eventjes aan de kook en zet vervolgens het vuur laag om alles, onder af en toe roeren, ruim 4 uur te laten stoven
- Na zo’n 4 uur kan je zilvervliesrijst koken
- Verdeel wat zilvervliesrijst over een bord, giet hier wat goulash bij en top je het af met wat verse peterselie
Volg @jessica_lazyfitgirl voor meer voedzame en suikervrije recepten.