Volkoren galette met tomaat en pesto
Met dit recept zet je een heerlijk voedzame galette met tomaat en pesto op tafel
Bereidingstijd: 60 min
Ingrediënten
Deeg
- 150 g volkorenmeel
- 50 g amandelmeel
- 5 el olie
- 100 g kwark
- 1 tl zout
- 1 el Italiaanse kruiden
Vulling
- 100 g groene pesto
- 500 g cherry tomaten
- Handje basilicum
- optioneel: basalmicoazijn en mozzarella
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de cherry tomaten door de helft.
3. Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en kneed goed door.
4. Rol het deeg uit in een groot rondje ter grootte van een taart.
5. Smeer de pesto over het deeg en leg de cherry tomaten erop.
6. Vouw de randen er omheen.
7. Bak de galette 45 minuten in de oven.
8. top eventueel af met basalmicoazijn en mozzarella.
Eet smakelijk!