• Pak een stuk vershoudfolie, leg daar de kipfilets op en dek af met een stuk vershoudfolie. Leg dit op het aanrecht of op een stevige houten snijdplank.
  • met een steelpan sla je een paar keer hard met de bodem van de pan op de kipfilets zodat ze wat platter worden (kan je lekker je frustratie in kwijt ;) )
  • zet nu 3 diepe borden klaar; in 1 bord strooi je wat volkoren meel, tot de bodem van het bord helemaal is bedekt (ca. een halve cm meel). In een ander bord kluts je het ei met de melk. Boven het andere bord schuur je de beschuiten tegen elkaar aan totdat ze helemaal fijn zijn (zoals paneermeel), roer hier wat peper, zout en de paprikapoeder doorheen.
  • Haal de kipfilets nu 1 voor 1 uit het folie en daarna eerst door het meel, zorg dat beide kanten bedekt zijn met het meel, daarna haal je het door het ei, ook beide kanten en daarna door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.
  • Zet een koekenpan op het fornuis, spray rijkelijk in met bakspray en als de pan heet is bak je de schnitzels tot ze gaar zijn en aan beide kanten goudbruin. 

Recept van @femsfoodiefinds