Kikkererwten cake
Een heerlijke voedzame chocolate chip cake met een smeuïge structuur, op basis van kikkererwten. Deze is geschikt als ontbijt, lunch, of snijd het in stukken als tussendoortje.
Bereidingstijd: 5 + 25 min
Ingrediënten
2 ontbijt- of lunchporties
- 250 gram kikkererwten (uitlekgewicht)
- 2 middelgrote (rijpe) bananen
- 2 eieren
- 8 gram bakpoeder
- 15 gram (vegan) eiwitpoeder vanille
- 55 gram havermeel
- 2 el 100% appelmoes
- 2 el (suikervrije / pure) chocoladedruppels voor door het beslag
- een aantal (suikervrije) chocoladedruppels voor bovenop
- optioneel vloeibare zoetstof of flavourdrops naar smaak
- 2 ovenbestendige schaaltjes, inhoud minimaal 570 cc per schaal (je kan ook 1 grote schaal pakken ipv 2 kleinere)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
- Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel goed af
- Mix de eieren, kikkererwten, appelmoes en bananen in een keukenmachine tot een egaal beslag
- Meng in een schaaltje de bakpoeder, eiwitpoeder en havermeel met elkaar
- Schenk het kikkererwtenbeslag in een beslag kom en roer er de droge ingrediënten en de 2 el chocoladedruppels doorheen. Breng indien gewenst op smaak met zoetstof of flavourdrops.
- Verdeel het beslag in 2 ingevette bakvormen en strooi er nog wat chocoladedruppels overheen. - Bak voor ca. 25 minuten af in de oven.
- Laat even afkoelen en eet smakelijk!
- Mocht je het niet direct opeten, dan bewaar je dit het beste afgedekt in de koelkast.
Recept van @femsfoodiefinds