Pancakes met pindakaas caramelsaus en banaan
Ontbijt, lunch, diner & tussendoor
8 - 10 pannenkoeken
Ingrediënten
Voor 8 tot 10 pancakes (zo’n 2 porties)
- 150 g volkorenmeel
- 200 ml (plantaardige of halfvolle) melk
- 1 ei
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- Snufje zout
- 1 banaan
- Bakspray of olie om in te bakken
Pindakaas caramelsaus:
- 1 el pindakaas
- 1 el honingvervanger
- 2 el water
- Snufje kaneel
- Snufje zout
Bereiding
Meng het volkorenmeel, de bakpoeder, kaneel en een snufje zout door elkaar. Voeg hierna het ei toe en meng het kort. Voeg daarna al roerende de melk toe. Meng het tot een glad beslag.
Doe een beetje olie of bakspray in een koekenpan. Schep het beslag per twee eetlepels in een pan, zodat er pancakes ontstaan. Zodra er bubbels ontstaan in het beslag, kun je de pancakes omdraaien. Herhaal dit proces, totdat het beslag op is.
Terwijl je de pancakes bakt, maak je de pindakaas caramelsaus. Meng de pindakaas, honingvervanger en water door elkaar. Breng het extra op smaak met een snufje zout en kaneel.
Stapel de pancakes bij elkaar op en serveer het met banaan en pindakaas caramelsaus.
Tip: Je kunt de banaan ook nog even kort in de pan bakken.