Summer springrolls
Een heerlijk voedzaam recept voor summer springrolls
Bereidingstijd: 20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
- 8 volkorenrijstvellen
- 200 g gamba’s of grote garnalen
- 3 el teriyaki zero saus
- ½ komkommer
- 1 rode paprika
- 100g rode kool fijn gesneden
- 2 handjes veldsla
- 2 wortels
- 1 avocado
- Geroosterde sesamzaadjes
Bereiding
- Snijd de komkommer, paprika, avocado en wortels in verticale reepjes.
- Marineer de gamba’s of grote garnalen met de teriyaki zero.
- Bak ze in een hete bakpan z’n 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
- Wel een rijstvel in warm water, leg deze op een bord en verdeel de vulling over het midden van het rijstvel.
- Versier de vulling met geroosterde sesamzaadjes.
- Vouw de springrolls door eerst de onderkant naar het midden toe te vouwen, dan de bovenkant, de linkerkant en rol hem vervolgens door naar de andere kant
- Serveer ze met wat extra teriyaki zero én geniet!