Gezondere sushi cups met zalm
Voor 6 cups
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 150 g verse zalm
- 1 tl paprika poeder
- Sap van ¼ limoen
- 2 el Teriyaki zero saus
- 2 norivellen- in 4 stukken geknipt
- 100 g zilvervliesrijst (gekookt)
Voor de topping:
- ½ avocado
- 2 el magere kwark
- 1 el fritessaus lijn
- 1/2 tl chilipoeder
- Optioneel: verse bieslook en zwarte sesamzaadjes
Extra:
- Muffinbakvorm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte of 180 graden hetelucht.
- Snijd de zalm in stukjes en roer hier de paprikakruiden en de teriyaki saus doorheen samen met het limoensap.
- Kook de rijst volgens de verpakking, eventueel iets langer zodat het plakt, en verdeel dit met een lepel of met een ijsschep over de stukjes norivel.
- Duw de rijstpakketjes in de muffinbakvorm en verdeel hier de zalm overheen. Bak zo’n 20 minuten in de oven.
- Snijd de avocado in stukjes en verdeel dit over de cups. Roer de kwark en de fritessaus lijn door elkaar en voeg hier de chilipoeder aan toe. Verdeel over de cups.
- Versier de sushi cups eventueel met wat zwart sesamzaad en verse bieslook, GENIET!