Vegetarische filet americain
Met geroosterde wortel krijg je een vergelijkbare structuur als bij filet americain. De smaakmakers zorgen voor een heerlijke vegetarische beleving.
Bereidingstijd: 10 + 50 min
Ingrediënten
Voor een grote kom filet
- 500 g wortel
- 2 el olie
- 1,5 el worcestershire saus
- 1,5 el Rabeko mayonaise
- 0,5 el mosterd
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- Zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de wortels en snijd in stukken.
- Verdeel de olie over de wortels en breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de wortels 50 minuten in de oven.
- Pureer de geroosterde groente met een staafmixer en voeg de overige ingrediënten toe.
- Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Eet smakelijk!
Deze vegetarische filet american kan 3 tot 4 dagen bewaard worden in een afgesloten bakje in de koelkast.
Tip: Als je niet gelijk een grote portie wilt maken kun je ook de helft van het recept maken.