Volkoren flatbread recept
Lunch of tussendoortje
6-8 porties
Ingrediënten
- 225 gram volkorenmeel
- 1 tl bakpoeder
- 200 ml Griekse yoghurt 0%
- Hartige of zoete kruiden naar keuze
(bv. hartig: oregano, provençaalse kruiden, Italiaanse kruiden, peper & zout)
(bv. zoet: kaneel, cacao) - Olijfoliespray
Bereiding
Volkoren flatbread maken is supermakkelijk! Je hebt helemaal niet veel ingrediënten nodig en het is ook nog eens erg snel klaar. Ideaal!
Hoe maak je volkoren flatbread?
- Kneed alle ingrediënten (behalve de olijfolie) door elkaar tot je er een deegbal van kan maken en alle kruiden goed verdeeld zijn. Wees niet zuinig met de kruiden.
- Laat het deeg 30 minuten rusten. Zet een mengkom op zijn kop over de bal heen.
- Verdeel het deeg in 6-8 kleinere balletjes.
- Verdeel nog wat meel over je werkblad, zodat het deeg niet blijft plakken.
- Rol met je handen de balletjes uit tot een soort slangetje en rol ze dan weer op tot een slakkenhuisjesvorm.
- Rol het deeg daarna weer plat met een deegroller.
- Spray een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de flatbreads aan beide kanten bruin.
Door stap 2 en 5 worden de volkoren flatbreads luchtiger, maar je kunt deze stappen ook overslaan.
Recept van: @noor_lzfit
Volkoren flatbread bewaren
Met dit recept voor volkoren flatbread maak je zo'n 6 tot 8 porties. Wil je deze bewaren? Dan kun je dit het beste doen door ze goed te verpakken en in de koelkast te leggen. Op deze manier kun je jouw flatbreads tot uiterlijk 4 dagen bewaren.
Lees ook: