Witlofsalade met geroosterde kikkererwten
Salades met witlof en kikkererwten zijn een voedzame optie voor zowel lunch, diner als tussendoor.
Ingrediënten
voor 2 porties
- 4 witlof
- 1 sinaasappel
- Flink handje walnoten
- Klein blikje kikkererwten (200 g)
- 1 el olie
- 1 tl tijm
- Zout en peper
- Rabeko honing mosterd saus (0% suiker & vet)
- Verse bieslook (optioneel)
Bereiding
- Spoel de kikkererwten af en dep droog.
- Meng daarna een eetlepel olie, zout, peper en tijm door de kikkererwten.
- Rooster daarna de kikkererwten zo’n 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven (200 graden).
- Dit kan ook in de airfryer, dan is 10 tot 15 minuten op 190 graden voldoende.
- Maak ondertussen de rest van de witlofsalade.
- Snijd de witlof door de helft en snijd het hart eruit. Snijd de witlof daarna in repen.
- Schil de sinaasappel en snijd in partjes.
- Snijd eventueel wat verse bieslook fijn.
- Meng de witlof, sinaasappel, bieslook en walnoten door elkaar.
- Breng op smaak met honing mosterd saus.
- Zodra de kikkererwten klaar zijn doe je ze over de salade.
Eet smakelijk!