Appel-speculaas crumble
Een heerlijk voedzaam ontbijt dat je op de kwark kan doen en smaakt alsof je warme appel-crumble taart eet. Een feestje om je dag mee te starten!
Bereidingstijd: 15 + 45 min
Ingrediënten
4 - 6 porties
Appelmengsel:
- 4 appels
- 2 el appelmoes 0%
- 2 el kaneel
- 1 el speculaaskruiden
- 40 gram fijn gehakte walnootstukjes
Crumble:
- 100 gram havermeel of fijn gemalen havermout
- 50 gram amandelmeel
- 2 el kaneel
- 1 el speculaaskruiden
- 4 el zonnebloemolie
- 2 el honingvervanger
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175°C
2. Snij de appels in kleine blokjes en doe in een grote ovenschaal
3. Voeg de overige ingrediënten voor het appelmengsel toe en meng goed door elkaar
4. Meng alle droge ingrediënten voor de crumble in een mengkom
5. Voeg hier ook de natte ingrediënten aan toe en meng door elkaar net zo lang tot je crumble hebt
6. Verdeel de crumble over het appelmengsel en zet voor zo’n 45 minuten in de oven (controleer tussendoor of de crumble al bruin is)
7. Wat kwark met eventueel whey in een bakje en de crumble er over
Smullen maar!
Recept van @jessica_lazyfitgirl