Appel-speculaas ontbijttaartje
Een heerlijk voedzaam ontbijttaartje dat smaakt alsof je warme appeltaart eet.
Een feestje om je dag mee te starten!
Bereidingstijd: 15 + 25 min
Ingrediënten
2 taartjes
Vulling & topping:
- 1 appel
- 20 gram walnoten
- ½ tl kaneel
- ½ tl speculaaskruiden
- Bakspray
Beslag:
- 35 gram havermout
- 35 gram havermeel (fijngemalen havermout)
- 30 gram amandelmeel
- 10 gram whey vanille
- 1 tl kaneel
- 1 tl speculaaskruiden
- 2 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 100 gram appelmoes 0%
- 2 eieren
- 2 el honingvervanger
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175°C
2. Snij de appel en walnoten in stukjes en vermeng met de kaneel en speculaaskruiden
3. Bak het appelmengsel even met wat bakspray in een pan
4. Meng ondertussen alle droge ingrediënten in een mengkom
5. Voeg alle natte ingrediënten toe en meng tot een egaal beslag
6. De helft van het appelmengsel kan je door het beslag mengen
7. Verdeel het beslag over 2 kleine springvormen (10 à 12 cm) en top af met de andere helft van het appelmengsel
8. Zet voor zo’n 25 minuten in de oven en laat nadien eventjes een klein beetje afkoelen
Smullen maar!