Appeltaart overnight oats
Dit recept is heerlijk als ontbijt maar kan je ook makkelijk mealpreppen en meenemen naar je werk als lunch!
Bereidingstijd: 8 min
Ingrediënten
1 persoon
Voor het overnight oats mengsel:
- 250 g magere kwark
- zoetstof / vanille flavourdrops / vanille aroma naar smaak
- 20 gram havermeel en 20 gram havermout
- wat kaneelpoeder
- 8 gram chiazaad
- scheutje (plantaardige) melk
Voor het appel mengsel:
- 1 appel, in blokjes gesneden
- wat kaneelpoeder
- een paar rozijntjes
Bereiding
- Meng in een schaaltje de kwark en smaakmaker en breng op smaak naar wens. Roer er de havermout en chiazaad doorheen en een scheutje melk en meng goed. Dek af en laat een nachtje in de koelkast staan.
- Snijd de appel in blokjes, meng met de kaneel en rozijnen. Je kan dit in een koekenpan bakken met een klein scheutje water en laten stoven tot de appel zacht is. Je kan het ook opwarmen in de magnetron, ik doe dit in een schaaltje en dek het af met een bordje (ongeveer 1 a 1,5 min).
- Het lekkerste is om het met warme appel te serveren. Als je het meeneemt naar je werk, laat de appel dan afkoelen en leg de appel op de overnight oats. Top het optioneel nog af met 100% pindakaas! Genieten maar!
Recept van @femsfoodiefinds