Apple crumble baked oats
Een heerlijk en voedzaam ontbijt op basis van havermout wat je doet denken aan appelkruimeltaart!
Bereidingstijd: 8 + 25 min
Ingrediënten
1 persoon
- Een ovenschaaltje van ca 12 cm
- Bakspray
Voor de “taart”bodem:
- 25g havermeel
- 5 g eiwitpoeder vanillesmaak
- 50 ml ongezoete amandeldrink
- een kwart tl bakpoeder
- kaneelpoeder
- snuf zout
Daar bovenop komt een appelmengsel met daarin:
- 1 kleine appel, geschild en fijn gesneden
- ca 10 rozijnen
- kaneelpoeder
Daar bovenop komt het crumble mengsel met daarin:
- 20 g havermout
- 10 g havermeel
- wat kaneel naar smaak
- snuf zout
- 2 tl (zonnebloem)olie
- 1 tl honingvervanger
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht.
- Vet een ovenschaaltje in met bakspray en meng daarin de ingrediënten voor het bodemmengsel.
- Laat dit even staan, snijd de appel en meng met kaneel, rozijnen en kaneel.
- Meng in een apart schaaltje de droge ingrediënten voor de crumble. Voeg olie en honing toe en maakt met je vingers kruimeldeeg.
- Bovenop het bodem mengsel leg je de appel en rozijnen en daar bovenop de crumble.
- Dit zet je voor 20-25min in de oven.
Recept van @femsfoodiefinds