Bananenbrood met blauwe bessen, bramen en Japanse kruisbessen
Recept voor een heerlijk bananenbrood met blauwe bessen, bramen en Japanse kruisbessen
Ingrediënten
voor een bananenbrood
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 125 gram volkorenmeel
- 15 whey protein vanille (foodspring)
- 75 gram amandelmeel
- 8 gram bakpoeder
- 20 ml ongezoete amandelmelk
- 15 gram honingvervanger
- 1 tl kaneel
- 1 tl flavour kick vanille (foodspring)
- 100 gram blauwe bessen, bramen en Japanse kruisbessen (diepvries) + een beetje extra voor de topping
Bereiding
1. Verwarm een (hetelucht)oven voor op 175 graden
2. Doe de bananen, eieren, melk en de honingvervanger in een mengkom. Zet de staafmixer erop totdat je een glad geheel krijgt.
3. Doe de droge ingrediënten in een andere kom. Roer dit even door elkaar en spatel het daarna door het bananenmengsel.
4. Snijdt het bevroren fruit in stukjes en spatel dit door het beslag.
5. Bekleed een bakvorm met bakpapier of gebruik een siliconen vorm.
6. Giet het beslag in de vorm.
7. Leg wat stukjes fruit op de bovenkant.
8. Zet het bananenbrood 45-50 minuten in de oven.
9. Laat het brood even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
2 dagen te bewaren buiten de koelkast. Invriezen kan ook.
Lees ook de blog over bananenbrood: 'Is bananenbrood gezond?'
Ontdek ook onze andere bananenbrood recepten:
- Gezond bananenbrood recept met noten en pure chocolade
- Bananenbrood wentelteefjes
- Snicker bananenbrood
- Bounty bananenbrood
- Appel-banaanbrood
- Pina colada bananenbrood
- Pumpkin spice bananenbrood
- Bananenbrood met blauwe bessen en walnoot
- Bananenbrood met wortel
- Citroen maanzaad bananenbrood
- Courgette-banaancake
Recept van: @noor_lzfit