Crumble met appel, frambozen, blauwe bessen en chiajam
Recept voor crumble met appel, frambozen, blauwe bessen en chiajam
Bereidingstijd: 60 min
Ingrediënten
Appelmengsel:
- 2 appels
- 30 gram frambozen (diepvries)
- 50 gram blauwe bessen (diepvries)
- 1 el appelmoes 0%
- Kaneel naar smaak
- 2 eetlepels chia jam (frambozen-blauwe bessen)
Crumble:
- 100 gram havermeel
- 50 gram amandelmeel
- 4 el zonnebloemolie
- 2 eetlepels honingvervanger
- Kaneel naar smaak
- 1 el chia jam
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
2. Doe de appel samen met het kaneel in een kom, roer dit door elkaar. Voeg de blauwe bessen, frambozen en appelmoes toe en roer nog even door.
3. Doe het appelmengsel in een ovenschaal. Smeer 2 El chiajam uit over het mengsel.
4. Doe alle ingrediënten voor de crumble bij elkaar in een andere kom en kneed goed door. Maak er een soort bal van.
5. Verdeel de helft van de crumble over het appelmengsel (wrijf het tussen je duim en vingers tot een kruimelig geheel). Probeer de kruimels evenredig te verdelen.
6. Doe 1 kleine (!) el chia jam door de overgebleven crumble. Verkruimel dit ook over het appelmengsel.
7. Zet de crumble 40 minuten in de oven (check na 30 minuten even of hij niet te bruin wordt. Iedere oven is anders.)
Recept van: @noor_lzfit