Kaki crumble
Heb jij wel eens kaki op? Een heerlijke zoete vrucht, bomvol vitaminen en mineralen. Dit is jouw teken om kakifruit in huis te halen en jezelf te trakteren op dit heerlijke en voedzame ontbijt!
Bereidingstijd: 7 + 30 min
Ingrediënten
1 persoon
- 1 kaki
- Bakspray
- Kaneelpoeder
- 25 g havermout
- 25 g havermeel
- Kaneelpoeder
- snuf zout
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el honingvervanger
- Optioneel: een halve el soja / rice / whey crispies
- als topping een schep skyr of kwark (met een smaakje)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Was de kaki en snijd in blokjes
- Spray een ovenbestendig schaaltje in met bak spray
- Verdeel een flinke snuf kaneelpoeder over de kaki en doe dit in het schaaltje
- Meng in een apart schaaltje de havermout, havermeel, flinke snuf kaneel, snufje zout.
- In een klein potje of schaaltje meng je de olie en honing tot het goed gemengd is en schenk dit bij het havermout mengsel. Met een vork of met je vingers maak je hier een kruimelig deeg van.
- Roer hier optioneel een halve el crispies doorheen en verdeel over de kaki.
- Bak voor 25 tot 30 minuten af in de oven, tot de bovenkant bruin begint te worden en lekker knapperig is.
- Top af met een schep Skyr of kwark en geniet
Recept van @femsfoodiefinds