Scrambled tofu met kerrie
Recept voor een lekkere scrambled tofu met kerrie
Bereidingstijd: 10 min
Ingrediënten
voor 1 persoon
- 180 gram tofu
- 100 gram cherrytomaten
- 2 volkoren boterhammen
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels sojasaus
- 1,5 theelepel kerrie
- 1/2 theelepel kurkuma
- Paar snufjes cayenne peper
- Handje spinazie
- Scheutje olijfolie
Bereiding
1. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de cherrytomaten door midden.
2. Snijd de tofu in twee helften en knijp ze even uit boven de wasbak.
3. Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg hier de cherrytomaten aan toe en bak een paar minuten mee.
4. Brokkel de tofu boven de pan en breng op smaak met sojasaus, kerrie, kurkuma en cayenne peper. Laat dit nog 5 minuten doorbakken.
5. Verdeel de spinazie over de boterhammen en beleg met scrambled tofu.
Recept van: @Zonderzooi