Speculaas havermout met kruidnoten en kaki
Kom helemaal in de sinterklaas vibes met deze voedzame havermout! Ook lekker als de Sint het land weer uit is ; )
Bereidingstijd: 10 min
Ingrediënten
1 persoon
- 35 g havermeel
- 15 gram haverzemelen (of extra havermeel)
- 10 g chia zaad
- 10 g gebroken lijnzaad
- 75 tot 150 gram geraspte wortel
- 180 tot 200 ml magere melk of ongezoete plantaardige drink
- een halve banaan, fijn geprakt
- een halve tot hele tl koek- en speculaaskruiden (naar smaak)
- snuf zout
- een halve of hele kaki, in blokjes of plakjes gesneden
- een paar kruidnoten als garnering (BG)
- optioneel een lepeltje notenpasta of pindakaas
Bereiding
- Meng alle ingrediënten (behalve de kaki, notenpasta en kruidnoten) met elkaar in een steelpannetje en warm op totdat het een beetje begint te pruttelen.
- Voor extra zoetheid en eiwitten kan je optioneel eiwitpoeder toevoegen, roer dit er dan pas op het einde doorheen.
- Wanneer de havermout warm is en goed van textuur (je kan eventueel melk erbij doen als het te dik wordt), haal je het pannetje van het vuur.
- Je topt het af met een aantal kruidnoten, een lepeltje notenpasta en de stukjes kaki.
De kaki kan je optioneel nog opwarmen in de magnetron met wat kaneel.
Tip: is deze portie te groot voor jou? Verminder dan de hoeveelheid havermout/meel en halveer bijvoorbeeld de hoeveelheid lijn- en chiazaad. Voeg dan ook minder melk toe. Je kan ook minder wortel toevoegen en de banaan weglaten en bijvoorbeeld eiwitpoeder/zoetstof gebruiken voor de zoetheid.
Recept van @femsfoodiefinds