Tropische banaan en mango mugcake
Met deze heerlijke fruitige mugcake zet je in een handomdraai een voedzaam ontbijt op tafel. Deze mugcake is ook lekker als lunch.
Bereidingstijd: 10 min
Ingrediënten
voor 2 personen
- 1 mango
- 2 rijpe bananen + plus extra plakjes om te garneren
- 6 à 8 el fijne havermout
- 1/2 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 2 el magere kwark, plus extra om te garneren
- 2 el geraspte kokos, plus extra om te garneren
Extra nodig:
2 grote mokken
Magnetron of oven
Bereiding
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van 1 x 1 cm.
- Pel de bananen en prak ze met een vork.
- Doe de helft van de mango samen met de banaan en de rest van de ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel dan over twee grote mokken.
- Zet de mokken in de magnetron en verwarm het mango- havermoutmengsel 3 minuten op 1.000 watt.
- Controleer of de mug cake gaar is door een houten prikker in het midden te steken.
- Komt de prikker er schoon uit, dan is hij gaar. Is de prikker nog nat? Zet de mokken dan nog 1⁄2 minuut in de magnetron.
- Versier de mug cakes met de resterende kwark, de rest van de mango, wat plakjes banaan en kokosrasp.
Eet smakelijk!
Dit recept, en vele anderen heerlijke recepten komen uit het boek De Eetswitch