Voedzame havermout apple crumble
Wie zegt dat je geen apple crumble als ontbijt kan eten? Op deze voedzame variant kan je gegarandeerd een aantal uur teren!
Bereidingstijd: 5 + 25 min
Ingrediënten
1 persoon
- 1 appel
- Kaneelpoeder
- 25 g havermout
- 25 g havermeel
- 15 g grof gehakte noten
- snuf zout
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el honingvervanger
- optioneel 1 el kwark of Skyr als topping
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht stand
- Snijd de appel in blokjes en meng met wat kaneelpoeder
- Doe de appel met kaneel in een ovenbestendig schaaltje
- Meng in een apart schaaltje de havermout, havermeel, noten, flinke snuf kaneel en klein snufje zout. Roer dit door elkaar
- Voeg aan het havermoutmengsel 1 eetlepel zonnebloemolie en 1 eetlepel honingvervanger toe
- Meng dit eerst met een vork een beetje door elkaar, maak er daarna met je vingers een kruimelig deeg van
- Verdeel het kruimelmengsel over de appel
- Bak voor 25 minuten af in de oven
- Optioneel kan je het serveren met een schep kwark of Skyr
Recept van @femsfoodiefinds