1. Zet een steelpan op het vuur en doe het fruit in de pan.
2. Doe de smaakmaker erbij (let op: framboos is best zuur, dus het is verstandig daar iets meer bij te doen dan bijvoorbeeld bij mango).
3. Kook het fruit 5 minuten, roer ondertussen door. Zet daarna het vuur iets zachter.
4. Doe de chiazaad erbij, roer door en verwarm nog even 2 minuten mee.
5. Goed laten afkoelen (de jam wordt dikker naarmate hij afkoelt).

Recept van: @noor_lzfit

Tips voor het maken van chia jam

  • Bij mango en perzik kan het soms nodig zijn een scheutje water toe te voegen.
  • Wil je geen stukjes, zet dan even de staafmixer op het fruit voordat de chiazaad erbij gaat.
  • Blauwe bessen en kersen zijn fijn te prakken met een vork of stamper.

chiazaad

Chia jam met vers of ontdooid fruit

  • Prak het fruit. Of zet er de staafmixer even op.
  • Doe de chiazaad erbij.
  • Roer goed door en zet het even een uurtje aan de kant. Zo kan de chia jam opstijven.

Fruitsoorten voor chia jam

Fruitsoorten die goed te gebruiken zijn voor het maken van chia jam, zijn:

  • Blauwe bessen
  • Frambozen
  • Mango
  • Perzik
  • Aardbeien
  • Kersen

chia jam fruit

Houdbaarheid chia jam

In de koelkast is de chia jam, mits bewaard in een schone, afgesloten pot, één week houdbaar.