Aardbeien plaat cake
Een voedzame en zomerse plaat cake.
Bereidingstijd: 15 + 40 min
Ingrediënten
1 cake
Natte ingrediënten:
- 65 g (zonnebloem)olie
- 85 g ongezoete appelmoes
- 85 g suikervervanger
- 150 ml (plantaardige) melk
- 10 ml citroensap
- 3 eieren
- scheutje vanille aroma
Droge ingrediënten:
- 150 g volkoren meel
- 60 g havermeel
- 15 g (vegan) eiwitpoeder vanille
- 2,25 tl bakpoeder
- 1,5 tl vanille poeder
- Snuf zout
Toppings:
- ca 15 aardbeien in stukjes gesneden
- 1 el gehakte noten
- 1 el kokos rasp
Verder nodig:
- Een grote ovenschaal, ik gebruikte 23x36 cm
Bereiding
- Meng alle natte ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten, incl. de suiker) met elkaar in een grote kom en laat even staan
- Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed de ovenschaal met bakpapier
- In een andere kom meng je de droge ingrediënten (het tweede rijtje ingrediënten)
- Snijd de aardbeien in plakjes.
- Wanneer de oven voorverwarmd is, voeg je de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
- Schenk het beslag in de ovenschaal. Verdeel de plakjes aardbei, geraspte kokos en noten erover en bak ca. 40 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.
Recept van @femsfoodiefinds