Appel-amandelkoekjes
Heerlijk krokant van buiten, en een beetje zacht van binnen. De structuur van deze koekjes is echt fantastisch! Je kan ze ook aantal dagen in de koelkast bewaren in een luchtdicht bakje. Door de appel worden ze dan wel een beetje zacht. Op de dag van het bakken zijn ze het lekkerste!
Bereidingstijd: 5 + 25 min
Ingrediënten
5 koekjes
- 125 g (uitlekgewicht) kikkererwten
- halve tl vanille aroma
- halve tl amandelaroma
- 80 g 100% witte amandelpasta
- 40 g honingvervanger
- halve tl bakpoeder
- flinke snuf kaneelpoeder
- snuf zout
- een halve kleine appel in kleine blokjes gesneden
- wat kaneelpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
- Doe alle ingrediënten behalve de laatste twee in de keukenmachine en meng goed met elkaar tot een egaal beslag.
- Met een ijslepel pak je bolletjes beslag, dit doe je op een bakblik met bakpapier. Duw een beetje plat.
- Je verdeelt vervolgens de appel stukjes erover, druk lichtjes aan, strooi er kaneelpoeder overheen.
- Je bakt het in ca. 25-30 minuten af in de oven.
Recept van: @femsfoodiefinds