Appel-banaanbrood
Appel-banaanbrood staat zo in je oven, smullen maar!
Bereidingstijd: 15 + 35 min
Ingrediënten
1 cake (25 cm)
- 3 middelgrote rijpe bananen
- 75 g havermeel (havermout blenden)
- 100 g volkorenmeel
- 25 g whey cinnamon danish (je kan dit ook vervangen door extra meel of door whey in een andere smaak zoals vanille)
- 2 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 120 ml ongezoete plantaardige drink
- 1 el kaneel
- snuf zout
- Honingvervanger of zoetstof met extra vanille aroma
- 1 appel, geschild, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden
- Optioneel: handje rozijnen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Vet je cakevorm van ca 25 cm in met bakspray of bekleed met bakpapier.
- Blend de bananen met ei en melk tot een egaal mengsel.
- Meng in een kom de droge ingrediënten en voeg daarna het ei bananen mengsel toe. Voeg een shot honingvervanger of zoetstof toe en proef of je de smaak goed vindt.
- Roer er optioneel wat rozijnen door.
- Schenk het beslag in een cakevorm, doe de plakjes appel bovenop (deze steek je er als het ware in, recht op)
- Optioneel strooi je er nog wat suikervervanger en kaneel overheen.
Zet voor ca. 35 - 40 min in de oven, met een sateprikker kan je kijken of het gaar is!
Ontdek ook onze andere bananenbrood recepten:
- Gezond bananenbrood recept met noten en pure chocolade
- Bananenbrood met blauwe bessen, bramen en Japanse kruisbessen
- Bananenbrood wentelteefjes
- Snicker bananenbrood
- Bounty bananenbrood
- Pina colada bananenbrood
- Pumpkin spice bananenbrood
- Bananenbrood met blauwe bessen en walnoot
- Bananenbrood met wortel
- Citroen maanzaad bananenbrood
- Courgette-banaancake
Recept door: @femsfoodiefinds