Appel churro cheesecake
Deze appel churro cheesecake wil je proeven!
Bereidingstijd: 10 + 15 min
Ingrediënten
1 portie
Voor de bodem:
- 2 volkoren biscuits
- 10 g amandelmeel
- 15 g havermeel (havermout blenden)
- Scheut honingvervanger
- Klein schepje 100% appelmoes
Voor de cheesecake:
- 175 skyr gebakken appel smaak
- 20 gram zuivelspread light
- een klein ei (inhoud ca. 45 gram)
- 2 tl (plantaardige) melk
- 10 gram vanille custard poeder
Voor de tussenlaag:
- 1 kleine appel, ontdaan van klokhuis en in blokjes gesneden
- 8 gram vanille custard poeder of maizena
- 1 gram kaneelpoeder
Voor de topping:
- 10 gram suikervervanger, gemengd met een flinke snuf kaneel
Extra benodigdheden:
- Een ovenbestendig schaaltje van 12 – 14 cm doorsnede
- Airfryer (oven kan eventueel ook)
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor de bodem en druk goed aan. Zet in de airfyer en verwarm deze voor op 170 graden (kan ook in de oven).
- Meng intussen het tweede rijtje ingrediënten met elkaar in een schaaltje of kom.
- Snijd de appel in stukjes en meng in een ander schaaltje of kommetje met de maizena/custardpoeder en kaneel.
- Wanneer de airfyer/oven voorverwarmd is, haal je het schaaltje eruit en schenk je de helft van het cheesecake mengsel op de bodem.
- Hier bovenop leg je de appel.
- Daarna schenk je de rest van het mengsel eroverheen.
- Strooi de helft van de kaneelsuiker (topping) over het taartje en bak ca. 15 a 20 min in de airfyer. In de oven moet het een minuut of 10 langer. Dit verschilt per oven.
- Laat het taartje goed afkoelen, zet daarna in de koelkast of ga er al van genieten! Ik maak het de avond van te voren.
- Voor het serveren top je het af met de rest van de kaneelsuiker en genieten maar!
Recept van: @femsfoodiefinds