Appel-havermouttaart
Deze appel-havermouttaart wil je proberen.
Tip! Ook lekker als ontbijt, met de havermout is het erg voedzaam.
Bereidingstijd: 30 + 45 min
Ingrediënten
10-12 stukken
Ingrediënten deeg:
- 150 gram fijne volkoren havermout
- 150 gram volkoren (spelt)meel
- 65 gram fijn gehakte walnoten
- 2 tl. kaneel
- 5 el. appelmoes 0%
- 3 el. honingvervanger
- 3 el. zonnebloemolie
Ingrediënten vulling:
- 500 gram appels
- 50 gram fijn gehakte walnoten
- 1 à 2 tl kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng de droge ingrediënten voor het deeg in een mengkom
- Voeg de natte ingrediënten voor het deeg hier aan toe en meng door elkaar met een lepel
- Verdeel 2/3 van het deeg in een springvorm (bakpapier op de bodem) met een met ook deeg tegen de rand (zie collage)
Tip! Als je een lepel aan de bolle kant nat maakt plakt het deeg er niet aan vast en kan je het makkelijker glad strijken.
- Zet de bodem 15 minuten in de oven
- Snijd ondertussen de appels in kleine blokjes en verdeel het kaneel en de fijn gehakte walnoten hier doorheen
- Voor de crumble pak je het overgebleven deeg en hier voeg je 10 à 20 gram volkoren (spelt)meel aan toe. Tussendoor even goed voelen of het al goed te verkruimelen is.
- Als de bodem klaar is verdeel je het appelmengsel hier overheen (zie collage)
- Verdeel tot slot de crumble over het appelmengsel en zet voor 30 minuten terug in de oven
Recept van: @jessica_lazyfitgirl