Appel kaneel cannellini cake
Een gezond recept voor appel kaneel cannellini cake.
Bereidingstijd: 5 + 30 min
Ingrediënten
1 persoon
- 125 gram cannellini bonen
- 1 middelgrote rijpe banaan
- 1 ei
- 10 gram (vegan) eiwitpoeder vanille
- 25 gram havermout / havermeel
- 5 gram bakpoeder
- Scheutje vanille aroma
- 1 tl kaneelpoeder
Topping:
- Halve appel, in stukjes gesneden
- Halve tl kaneel
- Aantal rozijntjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden, boven- en onderwarmte.
- Giet de canellini bonen af en spoel goed af onder de kraan.
- Meng alle ingrediënten, behalve de laatste 3 (van de topping), in een blender of foodprocessor tot een egaal beslag.
- Giet dit in een ingevet ovenbestendig schaaltje. Roer er optioneel een paar rozijntjes doorheen.
- Meng de appelstukjes met kaneel, verdeel deze over het beslag en bak 30 tot 35 minuten af in de oven.
- Laat goed afkoelen.
Recept van: @femsfoodiefinds