Appel kaneel slofjes
Deze appel kaneel slofjes wil je proeven!
Bereidingstijd: 40 + 25 min
Ingrediënten
4 slofjes
Voor 4 slofjes (je kan de hoeveelheden verdubbelen en 8 slofjes maken)
- 4 mini sloffenvormpjes
- 40 gram havermeel
- 40 gram amandelmeel
- Snuf zout
- 0,5 tl bakpoeder
- 1 ei
- 2 el magere kwark
- Flavourshot / drops vanille smaak
- 1 flinke el suikervervanger
Voor de custard pudding:
- 25 gram vanille custard poeder
- 20 gram suikervervanger
- 250 ml (ongezoete plantaardige) melk
- spuitzak
Voor de appel kaneel topping:
- 1 kleine appel, in blokjes gesneden
- wat kaneelpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 g hete lucht.
- Doe alle ingrediënten voor de slofjes in een kom en maak er een egaal beslag van. Proef of je ze zoet genoeg vindt en bedenk dat er wat zoetheid verdwijnt bij het bakken.
- Vet de vormpjes in met bakspray, leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de vormpjes erop.
- Vul de vormpjes met het beslag, doe in de oven voor 20 a 25 min.
- Maak intussen de custard pudding conform de instructies op de verpakking, zet het vuur uit als t voldoende is ingedikt en laat even afkoelen. Als het lauw is dan vul je de spuitzak en leg dit in de koelkast zodat t verder kan indikken.
- Bak de appel blokjes met kaneel in een pan met bakspray tot ze iets zachter zijn geworden.
- Haal de slofjes uit de oven en verwijder voorzichtig de vormpjes. Laat de slofjes afkoelen.
- De slofjes staan wat bol door het rijzen in de oven. Snijd met een scherp broodmes voorzichtig deze bolling van de slofjes af en hol de slofjes een beetje uit met een lepel (ca 0,5 a 1 cm diep).
- Tot slot vul je de holling van de slofjes met custard pudding uit de spuitzak en verdeel je zigzaggend de rest van de pudding over de slofjes.
- Top af met de appel stukjes en genieten maar!
Recept van: @femsfoodiefinds